
Garnalen en groenten uit de wok
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Chinees
Ingrediënten
0.25 Chinese kolen (in dunne reepjes)
1 ui (grote, gepeld, in ringen)
1 gele paprika (in smalle reepjes, schoongemaakt)
250 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeveegd)
0.5 preien (in dunne ringen)
3 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel sesamolie
250 milliliter visbouillon
100 gram taugé
300 gram gepelde garnalen (gekookt)
Bereidingswijze
1. Verhit de zonnebloemolie in de wok. Fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook uit de knijper en de paddestoelen toe. Roerbak deze ingrediënten enkele minuten.
2. Doe de sesamolie, de paprika en de bouillon in de wok. Roerbak nogmaals enkele minuten.
3. Voeg dan de koolsliertjes, taugé en garnalen toe en roerbak nog eens 2 minuten. Niet langer, want te lang verhitte garnalen worden taai.
4. Eet bij dit gerecht gekookte rijst of nasi goreng.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
249 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie