
Groenteschotel uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
6 sjalotjes (gehalveerd, gepeld)
1 rode paprika (zonder zaadjes, in brede repen)
1 gele paprika (zonder zaadjes, in brede repen)
1 groene paprika (zonder zaadjes, in brede repen)
2 courgettes (in dikke plakken)
100 milliliter olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
0.5 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
8 trostomaten (ingekruist)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de diverse groenten in de braadslede of ovenschaal.
2. Meng de olijfolie met de knoflook, peper, zout en Italiaanse kruiden en sprenkel het oliemengsel over de groenten.
3. Zet het gerecht in het midden van de oven en rooster de groenten in 15-20 minuten gaar. Voeg de tomaten er de laatste 10 minuten aan toe. Serveer er boerenbruinbrood bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
340 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie