
Gegrilde paksoi met kabeljauwfilet uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Vietnamees
Ingrediënten
4 stuks kabeljauwfilets
200 gram zilvervliesrijst
1 paksoi
0.25 bleekselderij
2 stuks puntpaprika’s
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels sesamzaad
6 eetlepels chilisaus (sweet)
1 citroen citroen
1 scheutje zonnebloemolie
1 peper (versgemalen)
1 zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Kook de rijst in ruim water met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitwasemen.
3. Snijd de bleekselderij ragfijn. Maak de paprika’s schoon en snijd fijn. Meng de groente met de rijst en breng het geheel op smaak met sweet chilisaus, citroensap en -rasp, sesamzaad, peper en zout.
4. Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal en besprenkel met zonnebloemolie, citroensap en -rasp. Kruid met zout en peper. Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 8 minuten mooi glazig worden.
5. Snijd de paksoi in de lengte in vieren en besprenkel met de sojasaus en een scheutje zonnebloemolie
6. Verwarm een grillpan en rooster tot deze mooi gekleurd en beetgaar is. Bestrooi met het sesamzaad en draai nog eenmaal om.
7. . Dresseer de rijstsalade in een diep bord. Leg er de paksoi op en leg er de kabeljauwfilet tegenaan. Bestrooi eventueel nog met een beetje sesamzaad.
Meer recepten in de categorie