
Gegrilde paprika met knoflook-kappertjesdressing
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
4 rode puntpaprika's
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (geraspt)
2 eetlepels rodewijnazijn
1 eetlepel kappertjes (fijngehakt)
1 rode ui (gesnipperd)
1 handje basilicum (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Wrijf de paprika's in met 1 eetlepel olie. Bestrooi met wat zout en pof op de barbecue, tot de velletjes rondom geblakerd zijn en de paprika zacht is.
2. Wrijf de zwarte velletjes van de paprika's af en leg ze op een bord naast elkaar. Meng de knoflook met de azijn, kappertjes, ui en overige olijfolie. Giet deze dressing over de paprika's en bestrooi met de basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
105 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie