
Gekaramelliseerde pompoen met ahornsiroop en walnoten
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 kleine pompoen
50 gram boter
150 milliliter witte wijn
2 eetlepels sojasaus
75 gram walnoten
150 milliliter slagroom
6 eetlepels ahornsiroop
1 rode peper (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de pompoen in 8 parten en verwijder de zaden. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de pompoen circa 5 minuten op middelhoge stand. Laat bruin worden zonder te bewegen. Keer de parten om en voeg de rest van de boter toe. Bak in circa 5 minuten goudbruin.
2. Giet de wijn en sojasaus erbij en bak circa 15 minuten verder in de oven, tot de pompoen zacht en gaar is. Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan.
3. Giet de room bij de pompoen en bak nog 10 minuten in de oven. Giet de helft van de ahornsiroop erover en bak nog 5 minuten. Bestrooi eventueel met de rode peper en de walnoten. Giet de rest van de ahornsiroop erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie