
Gemarineerde karbonade met watermeloensalsa
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
200 gram watermeloenen (geschild)
0.5 rode pepers
1 sjalot (ragfijn gesneden)
3 eetlepels olijfolie extra vierge
2 takjes platte peterselie (fijngesneden)
4 ribkarbonades (gemarineerd)
Bereidingswijze
1. Snijd de watermeloen in piepkleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak het vruchtvlees fijn.
2. Meng de watermeloen met de rode peper, sjalot, olijfolie en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
3. Gril de karbonades op de hete barbecue in 4 min. per kant lichtbruin en gaar.
4. Leg de karbonades op 4 borden. Schep er de watermeloensalsa bij en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
353 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie