
Gepofte zoete aardappel en paprika
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
4 kleine zoete aardappels
2 gele paprika's
1 eetlepel olijfolie
0 sauce vierge
0 toum
Bereidingswijze
1. Leg de zoete aardappels op de barbecue en pof ze in circa 15 minuten gaar. Wrijf de paprika's in met olijfolie en rooster circa 8 minuten op de barbecue.
2. Verwijder het geblakerde velletje van de paprika's. Laat de zoete aardappels een paar keer op het werkvlak vallen zodat de binnenkant kruimig wordt. Halveer de zoete aardappels en snijd de paprika in reepjes.
3. Verdeel de paprikareepjes over de zoete aardappel. Serveer met een kwart portie toum en sauce vierge.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
540 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
24 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie