
Geroosterde groenten met balsamicodressing
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 aubergines (in lange plakken)
1 rode paprika (in grove stukken, zonder zaadjes)
1 groene paprika (in grove stukken, zonder zaadjes)
1 gele paprika (in grove stukken, zonder zaadjes)
2 courgettes (in lange plakken)
4 tomaten (gehalveerd)
2 eetlepels olijfolie
1 bol mozzarella (in stukjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
16 groene olijven (gehalveerd, zonder pit)
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels balsamicoazijn
100 milliliter olijfolie
Bereidingswijze
1. Besprenkel de plakken aubergine, paprikastukken, courgetteplakken en tomaten met de olijfolie en bestrooi met zout.
2. Verhit een grillpan of -plaat of gebruik de barbecue. Rooster de tomaten op de snijkanten en leg ze op een schaal. Rooster de overige groenten goudbruin.
3. Maak een dressing van de knoflookteentjes, groene olijven, kappertjes, balsamicoazijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
4. Besprenkel de groenten met de dressing en bestrooi met mozzarellastukjes.
Meer recepten in de categorie