
Paprika tomatensoep
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 kilogram tomaat (gehalveerd)
2 rode paprika's (in repen)
2 rode uien (in stukken)
2 teentjes knoflook (ongepeld)
4 eetlepels olijfolie
500 milliliter groentebouillon
0 cayennepeper
0 room
0 rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC
2. Leg de tomaten, paprika's, rode uien en knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snuf zout.
3. Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
4. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij de groentebouillon. Breng aan de kook.
5. Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
6. Garneer voor het serveren met room en wat rucola, bijvoorbeeld in de vorm van een rendier.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
190 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie