
Geroosterde paprikasoep
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Spaans
Ingrediënten
3 sjalotjes (gepeld, gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gepeld, gesnipperd)
2 eetlepels olijfolie
6 geroosterde paprika's (in stukken, potje)
7 tomaten (in stukken)
1 liter groentebouillon van tablet
0 worcestershiresaus (naar smaak)
0 tabasco (naar smaak)
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook.
2. Voeg de in stukken gesneden geroosterde paprika en tomaten toe en bak deze 3 minuten mee.
3. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 2 minuten.
4. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
5. Voeg worcestersaus en tabasco naar smaak toe, laat de soep afkoelen en zet deze daarna in de koelkast om goed koud te worden.
6. Roer er voor het serveren de basilicum door. Serveer er grof bruinbrood bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
105 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie