
Geroosterde wortel met aardappel en paprika
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Mediterraans
Ingrediënten
500 gram aardappels
500 gram waspenen
1 rode paprika
1 eetlepel olijfolie
2 takjes rozemarijn
0 peper en zout
2 stengels bosuien
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Was de aardappelen en snijd in vieren. Schillen is niet nodig. Als de aardappels erg groot zijn, snijd je de stukken wat kleiner.
3. Kook de aardappels een minuutje of 5 voor. Giet af en laat even uitlekken.
4. Was de groenten en verwijder het loof van de wortels.
5. Snijd de wortels in de lengte doormidden en leg in een ruime ovenschaal.
6. Snijd de paprika in acht stukken.
7. Verdeel de aardappel en de paprika over de ovenschaal en besprenkel het geheel met de olijfolie. Leg de takjes rozemarijn op de groenten. Gebruik peper en zout naar smaak.
8. Zet de groenteschotel in de oven voor een minuut of 40 of tot de aardappels goudbruin en gaar zijn. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en verdeel deze voor het serveren over de schotel.
Meer recepten in de categorie