
Gestoofde kip met paprika
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Spaans
Ingrediënten
3 paprika's
4 drumsticks
2 teentjes knoflook
2 rode uien
2 eetlepels paprikapoeder
250 milliliter kippenbouillon
1 eetlepel bloem
450 gram aardappelpartjes
6 takjes peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.
2. Pel en pers de knoflook. Snijd de rode ui in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Hak de peterselie fijn.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Leg de kipdrumsticks in de pan en bestuif met de bloem. Bak 2 minuten en voeg vervolgens de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder toe. Blus het geheel af met de bouillon en laat tenminste 15 minuten op laag vuur sudderen.
4. Voeg vervolgens de paprika en de 3/4 van de peterselie toe en stoof nog 5 minuten.
5. Serveer de gestoofde kip in kommen met de aardappeltjes ernaast. Garneer met peterselie.
Meer recepten in de categorie