
Gevulde courgette met couscous en tonijn
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Grieks
Ingrediënten
0.5 blokjes groentebouillon
250 milliliter kokend water
200 gram couscous
0 olijfolie
4 kleine courgettes
40 gram pijnboompitten
1 rode paprika
4 bosuitjes
200 gram snoeptomaatjes
2 blikjes tonijn op olijfolie
150 gram feta in kleine blokjes en een klein handje ter garnering
2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
12 olijven (in ringetjes)
0 zout
0 peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Los het halve bouillonblokje op in 250 milliliter kokend water. Doe de couscous met een scheutje olijfolie in een schaal, voeg de bouillon toe en roer het geheel goed door.
3. Dek de schaal af met een deksel of theedoek en laat het geheel 10 minuten staan.Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een theelepeltje.
4. Leg de uitgeholde courgettes in een met olijfolie ingevette ovenschaal en gaar ze ongeveer tien minuten in de oven.
5. Rooster de pijnboompitten, snijd de paprika in kleine blokjes, de bosuitjes in ringen en de snoeptomaatjes doormidden.
6. Laat de tonijn uitlekken en snijd de feta in kleine blokjes.
7. Roer de couscous goed door met een vork, de korrels moeten los zijn. Voeg de tonijn, feta, paprika, olijven, tomaatjes, pijnboompitten, basilicum en bosuitjes toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
8. Vul de courgettes met het mengsel, strooi de overgebleven feta eroverheen en bak het geheel nog circa 10 minuten in de oven. Serveer per persoon 2 halve courgettes.
Meer recepten in de categorie