
Gevulde paprika met gekruide risotto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
300 gram risottorijst
600 milliliter groentebouillon (heet)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
6 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
1 theelepel citroenrasp
4 rode puntpaprika's
2 bollen mozzarella
0.5 bosjes peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort mee. Voeg al roerend in circa 20 minuten beetje bij beetje de bouillon toe, tot de rijst beetgaar is. Voeg pas meer bouillon toe als de rijst de vorige portie bijna heeft opgenomen en blijf voortdurend over de bodem roeren.
2. Verwarm de oven voor op 220°C. Schakel de warmtebron uit en roer de Italiaanse kruiden, tomaatjes en citroenrasp door de rijst.
3. Snijd de paprika's in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg ze met de bolle kant naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de risotto erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de risotto.
4. Bak de paprika's circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en maal nog wat peper erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
82 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie