
Gevulde paprika's met Mexicaans gehakt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
150 gram rijst
3 eetlepels zonnebloemolie
1 rode ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook
3 eetlepels picadillo
300 gram rundergehakt
250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
150 gram mais (uitgelekt, blik)
1 handje peterselie (fijngehakt)
4 paprika's (gehalveerd, zaadlijsten verwijderd)
125 gram zure room
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de rijst. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de picadillo en het gehakt toe en bak rul.
2. Voeg de tomaatjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de rijst, mais en de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
3. Schep het gehaktmengsel in de paprika's en bak circa 25 minuten in de oven. Bestrooi met de overige peterselie en serveer naar wens met een schep zure room.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
535 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie