
Gevulde paprika's met geroosterde groente
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Europees
Ingrediënten
4 rode puntpaprika's
150 gram panko
5 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 eetlepels kappertjes (fijngehakt)
4 eetlepels groene olijven (fijngesneden)
2 tomaten (in blokjes)
1 bosje peterselie (fijngehakt)
100 milliliter olijfolie
2 kleine courgettes (in blokjes)
2 wortels (in blokjes)
3 rode uien (in kwarten)
500 gram krieltjes
2 eetlepels appelazijn
1 eetlepel mosterd
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Meng het broodkruim met de helft van de knoflook, de kappertjes, olijven, tomaten, peterselie en de helft van de olijfolie. Vul de paprika's hiermee en leg op een bakplaat.
2. Meng de courgette, wortel, rode ui, krieltjes, de rest van de knoflook en overige olijfolie in een ovenschaal. Zet de ovenschaal en bakplaat met paprika's in de oven en rooster in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Schep de groenten in de ovenschaal halverwege de baktijd om.
3. Voeg zodra de geroosterde groenten klaar zijn de azijn en mosterd toe en schep om. Serveer direct met de gevulde paprika's.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie