
Gevulde puntpaprika's uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Grieks
Ingrediënten
4 rode puntpaprika's
4 tomaten (in blokjes, zonder zaadjes)
1 rode ui (gesnipperd)
4 eetlepels platte peterselie
4 sneeën witbrood (zonder korst)
2 eetlepels groene olijven (zonder pit)
100 gram feta (verkruimeld)
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika's in de lengte door en verwijder de zaadlijst.
2. Leg ze met de open kant naar boven in een ingevette ovenschaal.
3. Maal de tomaten met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een grof mengsel en vul hier de paprika's mee.
4. Bak de paprika's in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie