
Goulash met krieltjes en kruidenroom
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
150 gram salami (in reepjes)
300 gram magere varkenslapjes (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
300 gram sperziebonen (afgehaald)
2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
1 eetlepel paprikapoeder
400 gram tomatenblokjes (blik, op sap)
200 milliliter vleesbouillon van tablet
450 gram krieltjes (voorgekookt)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
200 milliliter crème fraîche
Bereidingswijze
1. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salamireepjes. Schep het vlees uit de pan.
2. Voeg de rest van de olie bij het bakvet en bak hierin het varkensvlees rondom lichtbruin.
3. Laat de ui, sperziebonen en paprika's even meebakken. Meng de paprikapoeder erdoor en voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon toe. Stoof zachtjes 20 minuten.
4. Voeg de laatste 5 minuten de krieltjes en salami toe. Maak op smaak met zout en peper.
5. Meng de peterselie of bieslook door de crème fraîche. Schep de goulash in warme diepe borden met in het midden een lepel kruidenroom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
655 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie