
Goulashsoep
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 uien (fijngesneden)
2 groene paprika's (in blokjes)
4 rode paprika’s (in blokjes)
2 winterpenen (in blokjes)
4 knoflooktenen (uitgeperst)
6 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels oregano
2 laurierblaadjes
4 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel kurkuma
8 tomaten (in blokjes)
1 liter groentebouillon
0 zout en peper
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie, snijd de ui fijn en fruit deze in een grote pan op middelhoog vuur.
2. Snijd de paprika's en winterpenen in blokjes.
3. Bak de groenten mee en voeg als laatste de uitgeperste knoflook toe. Pas op dat hij niet verbrandt.
4. Roer de paprikapoeder erdoor en bak het even mee.
5. Doe vervolgens de oregano, laurier, tomatenpuree en kurkuma erbij.
6. Bak het geheel een beetje aan en voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe.
7. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat zachtjes doorkoken tot het een beetje is ingedikt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
10 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie