
Groene chili uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mexicaans
Ingrediënten
3 eetlepels arachideolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 stengels bleekselderij (in kleine stukjes)
1 groene paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel gedroogde oregano
500 gram rundergehakt
1 bosje koriander (gehakt)
800 gram flageolets (uitgelekt, blik)
125 gram tortillachips naturel
100 gram belegen kaas (geraspt)
1 avocado (geschild, in blokjes)
125 milliliter zure room
1 krop ijsbergsla (in repen)
150 gram mais (uitgelekt, blikje)
1 kleine komkommer (in plakjes)
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, de paprika, de chilipoeder, de komijn en de oregano toe en roerbak 3-4 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Verwarm de ovengrill.
3. Schep de helft van de koriander en de flageolets door het gehaktmengsel en warm even mee. Schep het chilimengsel in een lage ovenschaal.
4. Verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de kaas. Zet het gerecht kort onder de ovengrill tot de kaas licht smelt.
5. Meng intussen de ingrediënten voor de salade en bestrooi met de overige koriander. Serveer de chili met de avocado, de zure room en de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
990 kcal
Vetten
67 gram
Waarvan verzadigd vet
24 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
43 gram
Meer recepten in de categorie