
Gumbo uit New Orleans
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Amerikaans
Ingrediënten
50 gram boter
400 gram kipfilets (in blokjes)
2 middelgrote uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 rode paprika (in smalle reepjes)
1 gele paprika (in smalle reepjes)
2 stengels bleekselderij (dun geschild, in stukjes van 2 cm)
3 eetlepels bloem
750 milliliter groentebouillon
1 blikje mais (uitgelekt)
100 gram grote garnalen (gepeld, gekookt)
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels tabasco
2 theelepels verse peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een (hapjes)pan. Braad de stukken kip snel rondom aan. Schep ze uit de pan.
2. Bak nu de uisnippers zacht en goudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe.
3. Doe de kip, knoflook, paprika en bleekselderij in de pan en bak het gerecht enkele minuten. Roer af en toe om.
4. Roer de bloem door het groentemengsel en voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe.
5. Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer de maïskorrels en garnalen door het mengsel. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje tabasco. Strooi er peterselie over. Serveer rijst bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie