
Hartige granola met rozemarijn
Ontbijt
10 pers.
ca. 10 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
100 gram notenmix (grof gehakt, ongezouten, ongebrand)
50 gram zonnebloempitten
150 gram havervlokken
50 gram lijnzaad
50 gram sesamzaad
1 eetlepel rozemarijn (gedroogd)
2 theelepels komijn (gemalen)
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel paprikapoeder (gerookte)
1 mespunt zeezout (grof)
75 milliliter zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng 100 g grofgehakte ongezouten ongebrande notenmix, 50 g zonnebloempitten, 150 g havervlokken, 50 g lijnzaad, 50 g sesamzaad, 1 el gedroogde rozemarijn, 2 tl gemalen komijn, 1 tl chilivlokken,1 tl gerookte- paprikapoeder met 1 mespunt grof zeezout in een kom.
3. Voeg 75 ml zonnebloemolie toe en meng door elkaar.
4. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25-30 min. in het midden van de oven krokant.
5. Schep elke 10 min. om, zodat alles gelijkmatig roostert en niet verbrandt. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
6. Bewaar maximaal 3 weken in een luchtdichte pot of luchtdicht blik.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie