
Hongaarse goulash
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 vleestomaten
3 eetlepels zonnebloemolie
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
600 gram runderlappen (in blokjes van ca. 3 cm)
600 milliliter kippenbouillon van tablet
1 rode paprika (in reepjes)
1 groene paprika (in reepjes)
1 eetlepel paprikapoeder
150 gram chorizo (in reepjes)
150 milliliter volle yoghurt
Bereidingswijze
1. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
2. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg versgemalen peper, paprikapoeder en de vleesblokjes toe en braad dit 2 minuten aan.
3. Verwarm de kippenbouillon en giet deze op het vlees zodat dit net onder staat. Breng aan de kook en laat daarna 1,5 uur zachtjes stoven.
4. Schep daarna de paprika's en de tomaten erdoor en laat de goulash nog 30 minuten met deksel schuin op de pan zachtjes garen.
5. Schep de chorizoreepjes met de yoghurt door de goulash. Verwarm nog even zonder te koken. Voeg zout naar smaak toe. Serveer er witte rijst of zilvervliesrijst bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
41 gram
Meer recepten in de categorie