
Huevos rancheros
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
4 tomaten (in kwarten)
2 uien (in dikke ringen)
0.5 rode pepers (grof gehakt)
2 teentjes knoflook
6 eetlepels zonnebloemolie
1 blik bruine bonen
1 bosje koriander (grof gehakt)
250 milliliter groentebouillon
4 tortillawraps
4 eieren
1 avocado (in plakjes)
100 gram feta (verkruimeld)
0 chilipepervlokken (om te bestrooien)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Rooster de tomaten, ui, rode peper en knoflook 15-20 minuten in de oven, tot ze iets geblakerd zijn.
2. Pureer de geroosterde groenten in een blender tot een gladde saus. Verhit de helft van de olie en bak hierin de bonen met de helft van de koriander.
3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Pureer de bonen tot een gladde saus. Verhit de rest van de olie en bak hierin de tortillawraps een paar seconden aan beide kanten.
4. Bak vervolgens de eieren in het bakvet en laat de dooier heel. Bedek de tortilla's met de rode saus en de bonensaus. Leg de gebakken eieren erop.
5. Garneer met de avocado, feta en rest van de koriander. Bestrooi naar wens met chilipeper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
720 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
58 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
26 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie