
In bier gestoofd Vlaams konijn
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Nederlands
Ingrediënten
2 flessen donker bier (à 330 ml)
3 eetlepels rodewijnazijn
2 laurierblaadjes
4 konijnenbouten
100 gram spekblokjes
2 uien (gesnipperd)
50 gram boter
3 plakjes ontbijtkoeken
250 milliliter slagroom
Bereidingswijze
1. Haal ze uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
2. Doe de spekblokjes met de gesnipperde uien in een braadpan en bak spek en ui gedurende een minuut of 10. Roer af en toe om. Schep het mengsel uit de pan.
3. Verhit de boter in de pan en bak de konijnenbouten in enkele minuten rondom lichtbruin. Verlaag de temperatuur van de warmtebron en doe het spek-uimengsel terug in de pan.
4. Voeg de marinade toe en laat het vlees in ongeveer 40 minuten langzaam gaar stoven. Voeg na 30 minuten de verkruimelde ontbijtkoek toe.
5. Verwijder de laurierblaadjes. Roer tenslotte de room door het braadvocht. Breng de saus op smaak met zout en peper. Eet bij dit gerecht rode kool en gekookte aardappels of aardappelpuree.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
730 kcal
Vetten
52 gram
Waarvan verzadigd vet
28 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie