
In de oven geroosterde groenten
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 uien (gepeld, in vieren)
2 rode paprika's
2 gele paprika's
2 venkelknollen
6 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels verse tijm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de paprika's tweemaal in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de venkelknollen tweemaal in de lengte door. Leg alle gesneden groenten in een kom en giet de olijfolie erop. Voeg de knoflook toe. Meng goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met een dun laagje olie.
2. Verspreid de groenten over de bakplaat van de oven of leg ze naast elkaar in een ingevette royale vuurvaste schaal. Bestrooi met tijmblaadjes.
3. Rooster de groenten ca. 30 minuten in de oven. Schep ze na 15 minuten even om. Bestrooi ze met grof (zee)zout. Serveer er gegrilde kip, lamskoteletten of lamsbout bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
225 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie