
Indiase gefrituurde bloemkool
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 grote bloemkool (in roosjes)
120 gram bloem
0.5 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels maizena
500 milliliter zonnebloemolie (om te frituren)
4 naanbroden
10 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 4 cm)
2 uien (gesnipperd)
1 paprika (in kleine blokjes)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel azijn
1 theelepel suiker
2 lente-/bosuitjes (in dunne ringetjes)
Bereidingswijze
1. Kook de bloemkool circa 5 minuten. Giet af en dep de roosjes droog. Meng de bloem met de paprikapoeder en maizena. Giet al roerend 250 ml water erbij.
2. Verhit de frituurolie tot 175ºC. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en frituur in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit 2 eetlepels van de frituurolie en bak de knoflook, gember en ui 4 minuten. Voeg de paprika, sojasaus, ketchup, azijn en suiker toe en bak 2 minuten. Pureer de saus eventueel. Voeg de bloemkool toe aan de saus en bestrooi met de bosui. Serveer met de naan.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
815 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
110 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie