
Italiaanse plaattaart
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg (vers)
350 gram passata
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels gedroogde oregano
1 courgette (in plakken)
300 gram snoeppaprika's (in ringen)
1 rode ui (in ringen)
1 burrata (à 150 g)
4 eetlepels pesto (vers)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat en besmeer met de passata. Laat 1 cm van de rand vrij.
2. Meng de olie met de oregano en breng op smaak met zout en/of peper. Beleg de taart met de groenten en besprenkel met de kruidenolie. Bak in 25 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.
3. Verdeel de burrata in stukken erover en besprenkel met de pesto.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
549 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
41 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
11 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie