
Kip in het pannetje
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
400 gram aardappelschijfjes
2 eetlepels olijfolie
1 snufje paprikapoeder
100 gram ontbijtspek (in blokjes)
400 gram kipfilet (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
500 gram wortels (panklaar, in gelijke stukken)
2 gele paprika's (in gelijke stukken)
5 eetlepels mayonaise
1 theelepel citroensap
1 bosje dille (fijngehakt)
1 bosje bieslook (fijngehakt)
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelschijfjes op een bakplaat om met een beetje olie, grof (zee)zout, paprikapoeder en peper. Schuif hoog in de oven.
2. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek een paar minuten op een lage stand. Voeg de kip toe en bak om en om bruin. Schep alles uit de pan en houd apart.
3. Roer de aanbaksels los en voeg de ui, wortel en paprika toe. Roerbak 4-5 minuten op een lage stand. Controleer intussen de aardappelschijfjes in de oven en schep ze een keer om.
4. Schep de kip en het ontbijtspek weer door de groenten en laat nog enkele minuten afgedekt garen op een lage stand.
5. Meng de mayonaise met het citroensap en de kruiden. Serveer het kippannetje met de aardappelschijfjes en de kruidenmayonaise. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
29 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie