
Kip met groenten uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 scharrelkip
2 citroenen (schoongeboend)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
3 takjes verse tijm
3 rode uien (gepeld, in partjes)
1 theelepel paprikapoeder
4 eetlepels olijfolie
1 rode paprika (in brede repen)
250 gram knolselderij (geschild, in grove stukken)
1 courgette (in grove stukken)
2 grote aardappels (in parten, met schil)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kip aan de binnenkant met zout en peper. Pers één citroen en snijd de andere in stukken.
2. Vul de buikholte van de kip met de stukken citroen, de plakjes knoflook, 1 takje tijm en de helft van de partjes rode ui. Steek de opening dicht met prikkers.
3. Meng de paprikapoeder door de olijfolie en voeg zout en peper toe.
4. Leg de kip in de braadslee en bestrijk deze met het oliemengsel. Braad de kip 20 minuten in het midden van de oven.
5. Verdeel daarna paprika, knolselderij, courgette en aardappelen en de rest van de tijm en ui rond de kip.
6. Sprenkel de rest van de olie en het citroensap erover en braad de kip met de groenten in 40 minuten bruin en gaar. Schep de groenten af en toe om en bedruip de kip dan met het braadvocht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie