
Kip met zomergroenten uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 kip (panklaar)
1 limoen (gehalveerd)
8 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
5 eetlepels olijfolie
1 courgette (in dikke plakken)
1 aubergine (in blokjes)
1 rode paprika (in grove stukken, zonder zaadjes)
1 gele paprika (in grove stukken, zonder zaadjes)
1 rode ui (in partjes)
300 gram bospenen (gehalveerd)
200 gram broccoli (in roosjes)
1 koolrabi (in plakken, geschaafd)
2 eetlepels balsamicoazijn
1 handje basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Bestrooi de kip van binnen en buiten royaal met zout.
3. Stop de limoenhelften en de helft van de knoflook met 1 takje rozemarijn in de buikholte.
4. Wrijf de kip in met 2 eetlepels olie en leg met de borstzijde naar beneden in de braadslede.
5. Braad de kip circa 1 uur in het midden van de oven.
6. Leg na circa 30 minuten de groenten rond de kip en schep ze om met het braadvocht.
7. Leg de rest van de knoflook en rozemarijn erbij.
8. Verdeel de rest van de olie erover. Besprenkel de groenten met de balsamicoazijn.
9. Serveer de kip met de groenten en bestrooi met basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
45 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
42 gram
Meer recepten in de categorie