
Kipcurry met bloemkool
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Indiaas
Ingrediënten
3 eetlepels arachideolie
750 gram kipfilet (in repen)
1 ui grof gesnipperd
1 rode peper zonder zaadjes (in stukjes)
4 centimeter gemberwortel geschild en geraspt
1 eetlepel koriander (gemalen)
1 theelepel komijn (gemalen)
1 theelepel kaneelstokje
400 milliliter kokosmelk
400 milliliter kippenbouillon
500 gram bloemkolen (in kleine roosjes)
Bereidingswijze
1. Snijd de kip en de bloemkool.
2. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de kip uit de pan
3. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de ui, rode peper, gember, koriander, komijn en kaneel
4. Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij
5. Voeg de kip en de bloemkoolroosjes toe en stoof 15 minuten zachtjes zonder deksel op de pan
6. Verwijder eventueel het kaneelstokje. Lekker met witte rijst of notenrijst
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
955 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
80 gram
Eiwitten
56 gram
Meer recepten in de categorie