
Kapuchijnerschotel recept
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
3 uien (gesneden)
2 eetlepels kerrie
500 gram mager rundergehakt
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kurkuma
150 gram gerookte spekreepjes
1 rode paprika
1 prei
2 potten kapucijners
2 eetlepels ketjap manis
0.5 theelepels peper
0.5 theelepels zout
Bereidingswijze
1. Verhit de boter of olie in een pan. Fruit de knoflook en uien hierin met de kerrie.
2. Voeg het gehakt toe met peper en zout en bak rul.
3. Kruid het gehakt met uienpoeder, gemberpoeder en kurkuma en voeg de spekjes toe.
4. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen en voeg het samen met de kapucijners en ketjap toe aan het mengsel.
5. Laat de kapucijnerschotel met de deksel op de pan tien minuten stoven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
580 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
36 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
44 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie