
La Bandera Dominicana
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 60 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
6 kippenbouten (ontveld)
3 limoenen (geperst)
100 milliliter blanke azijn
6 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 eetlepels verse oregano (gehakt)
2 eetlepels korianderzaden (gevijzeld)
3 eetlepels paprikapoeder
3 eetlepels arachideolie
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 blikje tomatenpuree
0.5 bosjes verse koriander
2 rode puntpaprika's
3 eetlepels arachideolie
2 uien (gesnipperd)
2 tomaten (in blokjes)
1 bol knoflook (gepeld, geperst)
0.5 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde oregano
2 blikken bruine bonen (uitgelekt)
0.5 pompoenen (geschild, in blokjes van ca. 1 cm)
1 bosje verse koriander
2 groentebouillontabletten
200 milliliter gezeefde tomaten
300 gram basmatirijst
Bereidingswijze
1. Verhit de olie, voeg de bruine suiker toe en laat licht karamelliseren. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin.
2. Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg het overgebleven marinadevocht, 250 ml water, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Stoof zachtjes 30 minuten.
3. Snijd intussen voor de bonensaus 1 puntpaprika, zonder zaadjes, in blokjes en halveer de andere puntpaprika.
4. Verhit de olie, fruit hierin de ui, puntpaprikablokjes en tomaten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
5. Schep de paprikapoeder, oregano, de rest van de knoflook, de bruine bonen, 1,5 liter water, de pompoen, halve puntpaprika's, het bosje koriander, de bouillonblokjes en peper toe. Kook zachtjes 25-30 minuten.
6. Haal de koriander en halve puntpaprika's eruit. Voeg de gezeefde tomaten toe.
7. Druk voor de binding met de bolle kant van een soeplepel een beetje van de bonen en pompoen fijn. Laat de saus iets indikken.
8. Kook intussen de rijst. Serveer de gerechten naast elkaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
695 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
72 gram
Eiwitten
46 gram
Meer recepten in de categorie