
Lauwwarme pastasalade met beenham
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
300 gram spiraaltjespasta
150 milliliter olijfolie
0.6 kilogram beenhammen
1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
1 gele paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
1 groene paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
1 eetlepel verse tijm (gehakt)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
3 eetlepels groene pesto
Bereidingswijze
1. Kook de pasta met zout. Giet de pasta af, schud deze op met een scheutje olijfolie en laat afkoelen.
2. Verwarm de beenham volgens de aanwijzing op de verpakking.
3. Verwarm 100 ml olijfolie en schep de paprikablokjes erdoor. Stoof zachtjes 10 minuten. Voeg de tijm en de knoflook toe.
4. Snijd de beenham in dikke plakken. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie gemengd met 2 eetlepels pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill.
5. Schep de paprika met de rest van de pesto door de pasta en voeg peper naar smaak toe. Serveer de lauwwarme pastasalade met de beenham.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
885 kcal
Vetten
52 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie