
Maïskolf met knapperige kiptaco’s
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
8 maiskolven
1 rode ui
1 paprika
1 komkommer
10 gram koriander
400 gram kipdijshoarma
8 eetlepels yoghurt
1 theelepel geraspte limoenschil
1 theelepel peper
1 theelepel zout
1 theelepel chilivlokken
8 taco's
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de maïskolven in 5 tot 7 minuten gaar.
2. Verwijder de schil en snijd de ui in flinterdunne plakjes. Snijd de paprika en de komkommer in dunne reepjes en hak de koriander grof.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes kipdij in 5 tot 7 min rondom bruin.
4. Maak in de tussentijd de dressing voor de maïskolven. Deze is eventueel ook lekker bij de taco’s.
5. Meng hiervoor de yoghurt met de fijngesneden koriander, de geraspte limoenschil en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.
6. Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul met de stukjes kip, ui, paprika en komkommer. Serveer de warme maïskolven erbij met de yoghurtdressing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
685 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
73 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie