
Makreelmousse
Borrel
6 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
200 gram gerookte makreelfilet (zonder graten)
1 ansjovisfilet (blik)
1 mespunt chilipepervlokken
1 mespunt citroenrasp
1 theelepel citroensap
1 eiwit
2 eetlepels mascarpone
2 takjes dille (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Maal de makreel, ansjovis, chilipeper, citroenrasp en -sap in een keukenmachine tot een fijn mengsel en zet in de koelkast.
2. Klop het eiwit met een snufje zout stijf.
3. Roer de mascarpone in een kom los en schep de makreel en dille erdoor. Breng verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap.
4. Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor tot alles gelijkmatig is verdeeld.
5. Schep de mousse over in een spuitzak en gebruik de mousse als vulling voor stukjes groente als cherrytomaatjes, komkommer, bleekselderij, wortel, gehalveerde radijsjes, in ruiten gesneden paprika of op een toastje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
135 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie