
Mexicaanse lasagne
Hoofdgerecht
4 pers.
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
8 stuks tortilla wraps
250 gram Kipfilet
1 scheutje olijfolie
0 vergemalen peper
0 zout
1 paprika stoplicht
1 eetlepel cajunkruiden
1 avocado
1 klein bekertje crème fraîche
1 blikje tomatenblokje
250 gram mozzarella (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden met de grillstand aan.
2. Maak de paprika’s schoon en snijd in fijne blokjes.
3. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes. Meng met de zure room en kruid met zout en peper.
4. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
5. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de kipstukjes in aan. Voeg de paprika en de cajunkruiden toe en bak enkele minuten.
6. Blus af met de tomatenblokjes en kruid eventueel met zout en peper.
7. Schep een laagje van het mengsel op de bodem van een ronde ovenschaal en dek af met 2 tortillawraps.
8. Smeer in met een laagje zure room met avocado, leg er enkele plakjes cheddarkaas op en dek weer af met wraps. Maak op deze manier laagjes tot alles gebruikt is.
9. Dek de ovenschaal tenslotte af met plakjes cheddarkaas en plaats in de voorverwarmde oven.
10. Bak de lasagne ongeveer 25-30 minuten. Neem uit de oven en snijd in punten. Serveer er eventueel een groen salade bij.
Meer recepten in de categorie