
Mexicaanse rijstkoeken
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
250 gram zilvervliesrijst
1 rode paprika (in miniblokjes, zonder zaadjes)
2 lente-/bosuitjes (in smalle ringen)
150 gram maiskorrels (uitgelekt, blikje)
1 theelepel tabasco
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
4 eieren (losgeklopt)
100 gram oude kaas (geraspt)
5 eetlepels arachideolie
Bereidingswijze
1. Kook de rijst gaar en giet deze af. Laat iets afkoelen.
2. Meng de paprika, bosui, maïs, tabasco, koriander, ei en kaas door de gare rijst.
3. Verhit een beetje olie en schep bergjes van de gemengde rijst erin. Druk ze wat platter. Bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin.
4. Serveer de rijstkoekjes warm. Lekker met gehakt en tacosaus of guacamole en een groene salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
55 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie