
Mexicaanse traybake
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
600 gram witvisfilets
1 limoen (sap)
6 trostomaten (in parten)
2 blikken zwarte bonen (afgespoeld, uitgelekt)
2 rode paprika's (in brede repen)
1 wortel (in schuine plakjes)
1 courgette (in plakjes)
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels gerookt paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
0.5 theelepels Mexicaanse kruiden
2 eetlepels koriander (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de vis droog en verdeel in 4 porties. Besprenkel met limoensap en bestrooi met zout en peper.
2. Meng de tomaten met de bonen, paprika, wortel en courgette. Verdeel over een bakplaat. Meng de olijfolie met de paprikapoeder, komijnpoeder en peper en besprenkel het groentemengsel ermee. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
3. Leg de vis erop en bestrooi met de Mexicaanse kruiden. Rooster nog 12-15 minuten in de oven. Bestrooi met de koriander. Lekker met tortillachips en salsasaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
715 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
53 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
34 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie