
Mexicaanse wraps met vegetarisch gehakt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie
200 gram vegetarisch gehakt
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 rode paprika (in blokjes)
1 groene paprika (in blokjes)
1 zakje tacokruiden
150 gram mais (afgespoeld, uitgelekt, blikje)
400 gram kidneybonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
4 grote tortillawraps
100 gram ijsbergsla
100 gram belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan. Bak hierin het vega gehakt, de ui, knoflook en paprika's circa 5 minuten. Voeg de tacokruiden en 100 ml water toe. Schep alles goed door elkaar en laat een paar minuten zachtjes koken.
2. Meng de mais en bonen door de groenten en warm alles een paar minuten goed door. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de wraps met de ijsbergsla, vulling en geraspte kaas. Rol op en vouw dicht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
680 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
72 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie