
Mexicaanse bonenschotel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
2 stuks rode ui
1 paprika stoplicht (rode, gele en groene paprika)
1 Jalapeñopeper
4 stengels bosui
1 flinke eetlepel cajunkruiden
400 gram tomatenblokjes
400 gram Plus rode kidneybonen (uitgelekt)
200 gram Plus zwarte bonen (uitgelekt)
200 gram maiskorrels (uitgelekt)
1 bosje verse koriander
1 zak tortillachips
100 gram geraspte kaas
4 flinke eetlepels zure room
1 limoen
1 scheutje zonnebloemolie
1 snufje versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan.
2. Maak de uien schoon en snipper grof. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes.
3. Snijd de peper in dunne ringen en verwijder de zaadlijsten als je niet van te pittig houdt.
4. Fruit in een ruime hapjespan in een scheutje zonnebloemolie de ui aan. Voeg de paprika en de peper toe met de cajunkruiden en laat enkele minuten fruiten.
5. Voeg de bosui toe. Houd een handjevol bosui achter als garnering.
6. Blus af met de tomatenblokjes, schep goed om en laat enkele minuten pruttelen.
7. Voeg er de twee soorten bonen en de maïskorrels aan toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Je kunt het eventueel nog wat pittiger maken met cajunkruiden.
8. Schep in een ovenschaal. Breek ⅓ van de chips in grove stukken en verdeel over de schotel. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Snijd ondertussen de koriander fijn.
10. Neem de schotel uit de oven en top met dotjes zure room, de achtergehouden bosui, fijngesneden koriander en eventueel nog wat jalapenopeper.
11. Serveer er partjes limoen en de rest van de tortillachips apart bij.
Meer recepten in de categorie