
Midden-Oosterse broodsalade met tijm-sesamdressing
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
4 pitabroodjes
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels tijm
2 theelepels sesamzaad
1 teentje knoflook (geperst)
1 citroen (sap)
1 komkommer (in blokjes)
450 gram tomaten (in blokjes)
2 rode paprika's (in blokjes)
1 rode ui (gesnipperd)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
50 gram veldsla
1 pot artisjokharten (op olie)
1 blik kikkererwten (uitgelekt, 400 g)
1 bosje munt (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de pitabroodjes met de helft van de olie en bestrooi met de helft van de tijm en de helft van de sesam. Rooster circa 5 minuten in de oven. Verkruimel of snijd de broodjes in stukjes.
2. Klop een dressing van de overige olie, tijm, sesam, de knoflook en het citroensap. Schep de rest van de ingrediënten door elkaar en giet de dressing erover. Bestrooi met de pita-croutons.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
44 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie