
Muhammara
Voorgerecht
8 pers.
ca. 15 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
3 rode puntpaprika's
100 gram walnoten
3 teentjes knoflook (gepeld)
60 milliliter olijfolie
1 eetlepel granaatappelmelasse
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
1 bol Turks brood
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de paprika's op de bakplaat circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep de laatste 5 minuten van de oventijd de walnoten en knoflook erdoor.
2. Schep de hete paprika's over in een afsluitbare bak. Laat 15 minuten afkoelen. Pel het vel van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Pureer het vruchtvlees van de paprika's met de geroosterde walnoten, knoflook, olijfolie, granaatappelmelasse, paprikapoeder en komijn.
3. Doe de muhamarra in een schaal en bedruppel met de rest van de olijfolie. Bestrooi met de peterselie. Lekker met Turks brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
175 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie