
'One pot pasta' met kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
500 gram kipfilet (in reepjes)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en kip in 2-3 minuten lichtbruin.
2. Schep de paprika en rode pepers erdoor en bak nog circa 1 minuut.
3. Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is.
4. Roer regelmatig door.
5. Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
860 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
82 gram
Eiwitten
51 gram
Meer recepten in de categorie