
Paprika´s gevuld met rijst en gehakt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Turks
Ingrediënten
4 rode paprika's (gewassen)
100 gram rijst
3 eetlepels olijfolie
400 gram half-om-half gehakt
1 groene peper (in dunne ringen, zonder zaadjes)
150 gram mais (afgespoeld, blikje)
2 eetlepels verse dille (fijngehakt)
2 teentjes knoflook
200 milliliter gezeefde tomaten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd het kapje van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en het zaad. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Bak het gehakt rul in de olijfolie. Breng het op smaak met zout. Roer het gesneden pepertje, de maïskorrels en dille of peterselie en de knoflook uit de knijper door het gehakt. Roer de gare rijst door het gehakt en vul de paprika's met dit mengsel.
3. Giet in elke paprika een scheut gezeefde tomaten. Leg de kapjes op de paprika. Zet de paprika's rechtop in een vuurvaste schaal waar ze precies inpassen. In een te grote schaal vallen ze om. Bak de paprika's ongeveer 40 minuten in de oven.
4. Eet bij dit gerecht een frisse groene salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
480 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie