
Paprikataartje met ricotta
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg (ontdooid)
0 paneermeel
1 rode paprika (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
1 gele paprika (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
1 groene paprika (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
3 eieren
250 gram ricotta
1 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes)
0.5 eetlepels verse rozemarijn (gehakt)
50 gram rucola
2 eetlepels olijfolie
0.5 eetlepels balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed met het deeg. Prik de deegbodems in met een vork. Bestrooi met paneermeel.
2. Verdeel de paprikareepjes over het deeg.
3. Klop de eieren los met de ricotta, tijm, rozemarijn, zout en peper. Giet het ricottamengsel over de paprika.
4. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar (35-40 minuten voor een grote taart).
5. Meng de rucola met de olie, azijn, zout en peper. Serveer de taartjes met een pluk rucola erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
215 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie