
Pasta carbonara
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
400 gram Courgette spaghetti
200 gram verse spaghetti
1 zoete ui
175 gram plantaardige spekjes
2 2 rode puntpaprika’s
175 gram kerstomaatjes
6 takjes tijm
50 gram geraspte parmezaanse kaas
15 centiliter kookroom
4 eieren
1 scheutje olijfolie
0 versgemalen peper
0 zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de puntpaprika in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met zout, peper en de geriste tijm.
3. Plaats in de oven en laat 25 minuten roosteren. Voeg na 15 minuten de kerstomaatjes toe en laat deze dus 10 minuten mee roosteren.
4. Neem uit de oven als de puntpaprika zacht is geworden. Laat iets afkoelen en snijd doormidden. Verwijder de zaadlijsten en haal er het velletje met een scherp mesje af. Laat de kerstomaatjes heel.
5. Maak ondertussen de zoete ui schoon en snipper niet te fijn.
6. Smoor de ui in een hapjespan in een scheutje olie tot het glazig is geworden. Voeg er de plantaardige spekjes aan toe, zet het vuur hoger en bak lekker krokant.
7. Kook ondertussen de verse spaghetti volgens de instructies op de verpakking al dente in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op.
8. Blus de pan met ui en “spekjes” af met de kookroom en een klein scheutje kookvocht.
9. Voeg er de courgette spaghetti en de al dente gekookte spaghetti aan toe en warm goed door.
10. Scheid de eieren en doe de eidooiers in een kom. Voeg er de Parmezaanse kaas en flink wat versgemalen peper aan toe en klop goed los.
11. Neem de pasta van het vuur en roer er snel het eiermengsel doorheen.
12. Verdeel de pasta over diepe borden en verdeel er de reepjes puntpaprika en de kerstomaatjes overheen.
Meer recepten in de categorie