
Pasta met aubergine, paprika en tomaat
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
4 sneeën witbrood (licht geroosterd)
300 gram penne
5 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 aubergine (in kleine blokjes)
1 rode paprika (in kleine blokjes, zonder zaadjes)
250 gram trostomaten (in stukjes)
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
0 handjes rucola (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Maal het brood tot grove kruimels in een blender of keukenmachine en houd apart. Kook de pasta beetgaar.
2. Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de knoflook, aubergine, paprika en ui 4-5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze 3-4 minuten mee.
3. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het broodkruim krokant. Giet de pasta af en schep deze met de yoghurt, kruiden, zout en peper door het groentemengsel.
4. Schep het gerecht in diepe borden en bestrooi met het broodkruim en wat rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
78 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie