
Pasta Primavera
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
150 gram groene asperges (in schuine stukken van ca. 3 cm)
1 kleine courgette (in plakjes)
1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
100 gram (kastanje)champignons (in plakjes, schoongeveegd)
1 teentje knoflook (geperst)
300 gram groene tagliatelle
2 eetlepels pijnboompitten
0 tabasco (naar smaak)
2 eetlepels olijfolie
150 gram biefstuk (in reepjes)
1 teentje knoflook (geperst)
Bereidingswijze
1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok. Bak hierin de asperges 2 minuten. Voeg courgette, paprika, champignons en knoflook toe en roerbak 4 minuten.
2. Kook intussen de pasta beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en zet ze apart.
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de biefstukreepjes met knoflook en zout en peper 3 minuten.
4. Schep de gesneden groenten en enkele druppels tabasco door de pasta. Serveer dit voor de vegetariër, bestrooid met de helft van de pijnboompitten.
5. Schep voor de vleeseter de biefreepjes erop met de rest van de pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
965 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
123 gram
Eiwitten
43 gram
Meer recepten in de categorie